FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Bemutatkozás
· Városunkról
· Gazdaságunk
· Történelmünk
· Kultúránk
· Hagyományaink
· Hivatalok
· Kapcsolat, Impresszum

 
Hírek
 · Helyi hírek
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publicisztika
 · Életmód
 · Civil kurázsi
 · Magazin
 · Krónika
 · Kert

 
Menük
· Főoldal
· Apróhirdetés
· Bannerek
· Bemutató oldalak
· GYIK
· Hirdetések
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· Visszajelzés

 
Keresés itt
 
Számláló
Összesen


találatot kaptunk az oldal indítása óta:

 
Hirdetés 
Támogatók
Ez itt az Ön hirdetésének a helye
Mosolygás 

 
Kis segítség angliai munkásoknak
Külföld 2013-ban már megszokott dolog, ha valaki külföldön keres munkát, az egyik legkedveltebb úticél Anglia. De hiába a sok szép álom, a munkakedv, az ember a legjobb szándék mellett is beleszaladhat néhány kellemetlen pofonba. Más ország, más kultúra, de még mindig Európa! :)

Jelenleg Angliában gyakorlatilag csakis ügynökségeken keresztül lehet munkát kapni.Ez kétféle képpen működik.Aki biztosra akar menni, az szlovák ügynökséghez fordul, a közvetítési díj átlagosan 120 és 280 euró között mozog, de esetenként ez lehet több is, vagy akár ingyenes. Aki egy kicsit biztosabb az angol nyelvtudásában, az megpróbálhat egyenes Angliában keresni munkaközvetítő ügynökséget, az internet segítségével nem nehéz találni egyet. Itt fel kell készülni néhány teszt kitöltésére, ám a közvetítés ritkán kerül pénzbe, mivel a sikeres jelentkező ezek után az ügynökségnek fog dolgozni az éppen esedékes munkahelyen. Gratulálok, "flexi worker" lettél, ami azt jelenti, hogy ha van munka az adott munkahelyen, legyen az raktárház vagy gyár, akkor dolgozhatsz, akár még túlóráznod is lehet, de ha nincs munka, akkor hazaküldenek. Ez az előnye a flexi worker-nek, mivel az angol munkáltató azoknak a munkásoknak, akik egyenesen a cég alá tartoznak, köteles 8 órányi munkát biztosítani, neked viszont nem. Erre viszont főleg azokban a kritikus hónapokban számíthatunk, amikor kevesebb a megrendelések száma, februártól májusig. Ha véget ér a munkaviszonyunk egy adott ügynökségnél, ne felejtsük el elkérni a P45 és P60-as nyomtatványt, mert ezekre a későbbiekben szükségünk lesz, akár Angliában is, de Szlovákiában biztosan. A másik fontos nyomtatvány az E301, ezt a Home Office adja ki. Ezt elintézhetjük mi magunk is, de aki fél eltévedni a bürökrácia útvesztőjében, az megbízhat egy céget is, hogy ezt szerezze meg, az internet segítségével ilyen céget találni sem nehéz.

Ha olyan problémával találkozol, amivel nem tudsz egyedül megbirkózni, legyen az munkahelyi, lakással, segélyekkel kapcsolatos, a CITIZENS ADVICE BUREAU hasznos információkat tud adni. Az itt dolgozók sok esetben önkéntesek, ezért bármilyen nagy a baj, maradjatok nyugodtak, udvariasak, ha szükséges hívjatok valakit, aki nálatok jobban beszél angolul! Érdemes lengyelekkel is barátkozni,nem csak azért, mert barátból sosem elég, hanem mert sok esetben több segítséget adhatnak, mint egy hivatal! Ez azért van, mert megközelítőleg annyi lengyel él Angliában, amennyi Szlovákia teljes lakossága.

A lakás szintén fontos kérdés, de mivel maguk az angolok is sok esetben bérelt lakásban laknak, nemcsak a külföldiek, ezért nem nehéz lakást közvetítő céget találni. Akár még egy pakisztáni taxis vagy a lengyel boltos is segíthet olcsó szállást szerezni! Csak ne féljetek kérdezni, legfeljebb nem tudnak segíteni! Apropó taxi! Ez fontos, mivel a legtöbb munkahely (raktárház, gyár) kívül esik a városon, ezért ha nincs autónk, taxit kell igénybe venni. Érdemes kipróbálni több céget, mert némelyik kedvezményt ad, ha mindig velük utazunk.

Összeségében nem nehéz munkához, lakáshoz jutni Angliában, az élelmiszerek, a gáz és az áram pedig olcsó. Csak őszintén fel kell tenni a kérdést, hogy tényleg képes vagyok elvégezni az adott munkát amire jelentkezem? Képes vagyok hosszú hónapokig távol élni a családomtól és a barátoktól? Ha a válasz igen, már csak be kell pakolni a táskába. :)

Dátum: 2013. September 29. Sunday, 10:29 Szerző: csipai
 
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Külföld
· Írta: csipai


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Külföld:
Kis segítség angliai munkásoknak


 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz 
Beállítások

 Nyomtatható változat  Nyomtatható változat

 Küldd el levélben!  Küldd el levélben!


Kapcsolódó rovatok

Külföld

Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj!

RSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 2007 Polgár Info. Minden jog fenntartva.Wolf Studio